Vedligeholdelse af akvarier

 
12-10-2010
Pasning og pleje

* Vandtemperatur: Hold øje med at temperaturen ikke varierer væsentligt fra det normale. Temperaturen bør i de fleste tilfælde ligge på 25 grader +/- 2 grader.

* Sygdom, sygdomstegn: Er alle fisk raske og i fuldt vigør? Spiser de alle når der fodres? Hvis ikke dette er tilfældet, bør fiskenes almentilstand undersøges. Har de hvide pletter, oppustet bug eller andre ydre tegn de ikke plejer at have? Står de og "hænger" i overfladen, og er dette unormal adfærd for dine fisk? Ved at observere sådanne ændringer, kan man ofte undgå fremskredende sygdomstilfælde i akvariet, idet der er mulighed for at skride ind med sygdomsbehandling i tide. Se mere om dette emne under problemer.

* Algevækst: Hvis der er ved at komme alger i akvariet, er det muligt at begrænse udbredelsen, hvis der sættes ind i tide. Se under problemer, hvis du observerer fremskreden algevækst i akvariet.

* Snegle: Hvis du pludselig observerer små snegle, hvor der ikke har været nogle tidligere, bør du sætte ind med det samme. Snegle spreder sig lynhurtigt i akvariet, og nogle få stykker kan hurtigt blive til flere hundrede snegle, der spiser planter og opbruger næring fra fiskene. Du kan læse mere om problemer med snegle her. Selv om du ikke selv har inført snegle i akvariet, kan disse let blive "slæbt" med ind, i form af æg der klistrer til nye planter.

 
 
Find information om: pasning af dyr alt om dyr guide guide Alt om dyr kæledyr dyr
(Hovedkategori: Akvariefisk)