Amano rejen

 
01-02-2010
Fiskeleksikon

Amano rejen (Caridina multidendata) er en ferskvandsreje opkaldt efter akvaristen Takashi Amano.

Hannen opnår en størrelse på ca. 3,5 cm, hvorimod hunnen kan komme helt op på 5 cm. Rejen har ikke den store farvepragt, men kan være meget varierende i farverne der spænder fra helt bleg næsten gennemsigtig/grålig, kun afbrudt af de for rejen karakteristiske mørke pletter/linjer langs siden, og til en mørkere brunlig, rødlig eller blålig farve, der mest markant hos hunnerne. Rejen er meget tolerant overfor temperatursvingninger, men trives bedst ved temperaturer mellem 20-28°C. Amano rejen er stort set altædende, men lever primært af alger. Rejerne har en levealder på 2-3 år.

Da rejen primært lever af alger har den vundet vid udbredelse i akvariekredse, hvor den undertiden går under navnet Algereje. Således var arten en af de første rejearter, der blev udbudt i handel til almindelige akvarister. I akvariet vil rejen kunne indgå i bekæmpelse af en bred vifte af algetype herunder også trådalger. Såfremt rejerne skal bekæmpe alger må man dog holde lidt igen med fodringen i akvariet, da rejerne først vil spise andet mere tilgængeligt foder før de begynder at spise alger.

Også når de kommer til vandkvalitet er rejen yderst fleksibel. Arten er således yderst let at holde i akvariet. Selve akvariet bør indrettes med grus, rigelige beplantning og trærødder.

 
 
Find information om: guiden guide dyr Kæledyr
(Hovedkategori: Akvariefisk)