Affenpinscher

 
12-10-2010
Hunderacer

Affenpinscher er en terrier lignende hunderace af typen selskabshund.

Historie
Racen er europæisk af oprindelse og stammer tilbage de det 17. århundrede. Racen er en forfædre til Griffon Bruxellois (Brussels Griffon) og Belgian Griffon. Hunde af Affenpinscher typen har været kendt siden 1600 men de var noget større, omkring 30 til 33 cm, og var i farverne grå, sort, gulbrun og rød. Hvide fødder og bryst var også almindeligt. Racen var skabt til at være rottefanger, der skulle bruges til at fjerne gnavere fra køkkener, lagre og stalde.

Udseende
Vejer 3-4 kg og skulderhøjde på 26-27 cm, har busket øjenbryn, rodet hår, og et abe-agtigt udseende. Pelsen er mellem lang og er grov i mønstret. FCI standarden specificere at pelsen skal være sort, men AKC tillader også grå, sølv, rød, sort, og beige; andre klubber har deres egne lister af acceptable farver, men altid med sort som den foretrukne.

Temperament
Affenpinschere har et udseende som giver nogle associationer til terriere. Men de er forskellige fra terriere, ved det at de er del af pinscher-schnauzer undergruppen af gruppe 2 i FCI klassifikationen. De er aktive, eventyrlystne, nysgerrige og stædige, men de kan også lide sjov og leg. Racen har selvtillid, er livlig, holder at sine familiemedlemmer og beskytter dem. Denne loyale lille hund kan lide at være med sin familie. Den har behov for vedvarende, stram træning fordi nogle kan være meget svære at gøre lydige. Træning skal være varieret fordi hunden ellers nemt kan komme til at kede sig.

Affenpinschere opfatter deres legetøj og mad som deres territorie, så derfor kan racen ikke anbefales for meget små børn. Denne hund er for det meste stille men kan bliver meget ophidset hvis angrebet eller truet og viser ingen frygt overfor en angriber. Den er bedst egnet til en familie som kan lide underholdning for har humor.

Helbred
Racen kan forvente at leve i 14-15 år. Det er en af de sundeste hunderacer og har ikke nogle kendte genetiske helbreds problemer.

 
 
Find information om: guide guide pasning af dyr dyr Alt om dyr alt om dyr kæledyr
(Hovedkategori: Hunde)